Over De Zevensprong

De Zevensprong: Gewoon goed onderwijs

Kenmerken van onze school:

  • Eigenaarschap
  • Rijk aanbod
  • Verbinding
  • Bij De Zevensprong zorgen we voor een warme en fijne leeromgeving waarin elk kind zich gezien voelt. We geven goed onderwijs dat kinderen helpt hun talenten te ontdekken en te gebruiken. Kinderen leren hier zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces en we bouwen sterke relaties op tussen leerlingen, leerkrachten en ouders.

    Ons onderwijs bevat gevarieerde en creatieve lessen die niet alleen basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen versterken, maar ook persoonlijke groei stimuleren. Zo bereiden we onze leerlingen voor op een wereld die snel verandert, zodat ze zelfverzekerd en verantwoordelijk opgroeien.

    Ons onderwijs

    Op De Zevensprong besteden we veel aandacht aan de basisvakken taal, (begrijpend) lezen en rekenen. Een sterke basis in deze vakken is essentieel om ook goed mee te kunnen doen met andere vakken zoals wereldoriƫntatie, handvaardigheid en ICT. Onze school heeft een speciaal taalbeleid, waarbij we extra aandacht geven aan taalontwikkeling en leesvaardigheid om alle leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen.

    Om de voortgang van de leerlingen goed te kunnen volgen, maken we gebruik van zowel methodegebonden toetsen als IEP LVS-toetsen. We kijken daarbij niet alleen naar de behaalde resultaten, maar vooral naar de groei die ieder kind doormaakt. Dankzij de uitgebreide mogelijkheden voor differentiatie binnen de groepen, kunnen we ons onderwijs afstemmen op de individuele behoeften van elk kind.

    Downloads

    Download hier relevante informatie voor bestaande ouders. Benieuwd naar andere documenten? Gebruik de zoekfunctie.

    Leerlingenraad 

    Ieder jaar worden twee leden gekozen uit de groepen 5 t/m 8 voor de leerlingenraad. Deze leerlingen denken mee over projecten en festiviteiten op school, maar denken vooral ook na over het onderwijs dat ze krijgen. De leerlingenraad heeft als doel om;

    • De betrokkenheid van de leerlingen te vergroten;
    • De leerlingen laten ondervinden wat realistisch en haalbaar is;
    • Aan te geven dat leerlingen een eigen stem hebben binnen de school, zodat ze weten dat ze meetellen en mede verantwoordelijk zijn voor schoolse zaken (eigenaarschap);
    • De leerlingen spelenderwijs kennis te laten maken met democratische beginselen;
    • Bevorderen van actief burgerschap.

    De leerlingenraad komt 1 keer per 2 weken bijeen om te overleggen.