Informatie nieuwe ouders

Wilt u uw kind aanmelden voor De Zevensprong? Wilt u meer weten over de school? Hieronder vindt u alle informatie.

Uw kind is welkom op De Zevensprong

Bent u enthousiast en wilt u uw kind aanmelden bij De Zevensprong? U bent van harte welkom om bij ons langs te komen voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking vertellen we graag meer over onze school, geven we een rondleiding zodat u de sfeer kunt ervaren en kijken we samen in de groepen.


Wie kent een kind beter dan de ouders zelf?

Om uw kind het beste onderwijs te geven, werken we graag samen met u. We vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij ons onderwijs, omdat we geloven dat dit het onderwijs leuker en gevarieerder maakt.

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen beantwoorden we hiernaast. Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden ze graag.

Wat zijn onze schooltijden?

Op De Zevensprong hebben we op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag les van 08.30 tot 14.30 uur. Op woensdagmiddag zijn alle kinderen vrij vanaf 12:30 uur. 

Tussenschoolse opvang (TSO) bij De Zevensprong

Bij De Zevensprong streven we ernaar om niet alleen tijdens de reguliere schooluren, maar ook tijdens de tussenschoolse opvang (TSO) een stimulerende en plezierige omgeving te bieden. Om dit te realiseren, organiseren we de TSO met de waardevolle ondersteuning van de vrijwillige bijdragen van ouders. 

Dankzij de vrijwillige bijdragen kunnen we een actieve tussenschoolse opvang aanbieden, verrijkt met diverse activiteiten op het gebied van dans, muziek, voetbal en andere sportieve bezigheden. We vinden het belangrijk dat de TSO niet alleen een moment van ontspanning is, maar ook een gelegenheid biedt voor leerlingen om hun interesses te ontdekken en zich op verschillende vlakken te ontwikkelen. 

Met de samenwerking met diverse organisaties op het gebied van dans, muziek en sport kunnen we een gevarieerd programma aanbieden dat aansluit bij de diverse interesses van onze leerlingen. Deze samenwerking verrijkt niet alleen de TSO, maar bevordert ook een positieve en gezonde levensstijl onder onze leerlingen. We zijn dankbaar voor de betrokkenheid van ouders die met hun vrijwillige bijdragen de TSO mogelijk maken. Samen met de ondersteuning van externe organisaties creëren we een tussenschoolse opvang die niet alleen een waardevolle aanvulling is op het schooldagritme, maar tevens bijdraagt aan de algehele ontwikkeling en het welzijn van onze leerlingen op OBS De Zevensprong.

Voorschoolse opvang

Voor opvang vóór schooltijd werken we samen met De Gompy’s en Partou, zowel in als buiten het schoolgebouw. Voor deze opvang worden wel kosten in rekening gebracht.

Naschoolse opvang
Dit is ons gymrooster

Hier vindt u ons gymrooster.

Wat is de vrijwillige ouderbijdrage

Scholen mogen ouders een bijdrage vragen in de kosten. Deze bijdrage is voor activiteiten buiten de lesactiviteiten om. De bijdrage is vrijwillig. Dit betekent dat kinderen van ouders die dit niet kunnen of willen betalen, alsnog mee mogen doen met de activiteiten. De Medezeggenschapsraad heeft ingestemd met deze vrijwillige bijdrage.

Wij vragen een vrijwillige ouderbijdrage van € 35,00. Daarvan bekostigen we:

  • Kerst 
  • Schoolreis 
  • Schoolverzekering 
  • Sinterklaas 
  • Tussenschoolse opvang 
  • Toetsen 
  • Culturele en Educatieve excursies 
  • Sportdag
  • Bibliotheek 
  • sportdag
  • Koningsspelen etc. 
  • Schoolreisje

Wat is het Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

In dit ondersteuningsprofiel vindt u informatie over de mogelijkheden, grenzen en ambities van onze school in het bieden van onderwijs aan leerlingen met specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeftes. In dit profiel beschrijft onze school per probleemcategorie wat de grenzen en mogelijkheden zijn, wat in het algemeen onze afwegingen zullen zijn en welke randvoorwaarden voor ons belangrijk zijn.

  • Hoe kunnen wij omgaan met leerlingen met speciale onderwijsvragen in onze (bestaande) groepen in de school en onder welke voorwaarden.
  • Wat doen wij nu al goed en willen wij blijven doen?
  • Wat kunnen wij absoluut niet. Nu niet en in de toekomst niet.
  • Welke nieuwe expertise kunnen wij ontwikkelen in het begeleiden van leerlingen met speciale onderwijsvragen en welke hulp is daarbij nodig.
  • Binnen welke kaders blijven wij bij de aanmelding van (zorg)leerlingen

Bekijk hier ons Schoolondersteuningsprofiel.